אני כאחות במערך חיסון הקורונה

אני כאחות במערך חיסון הקורונה

מעבודתה של אחות בתקופת חיסוני הקורונה בפוסט זה אני מייצגת את תחושותיי ומה שעבר ועובר עלי עם הרבה כבוד והערכה למקום בו אני עובדת. אנחנו כרגע בתוך התקופה ואני בוחרת לקחת הפוגה קצרה כדי לכתוב.


מעבודתה של אחות בתקופת חיסוני הקורונה
בפוסט זה אני מייצגת את תחושותיי ומה שעבר ועובר עלי עם הרבה כבוד והערכה למקום בו אני עובדת. אנחנו כרגע בתוך התקופה ואני בוחרת לקחת הפוגה קצרה כדי לכתוב. 

גם אני התחסנתי 
מזה 3 שבועות עזבתי כל עבודה והתגייסתי לעבוד ולחסן כנגד קורונה את אוכלוסיית מבוטחי הקופה. לעזוב הכל הכוונה גם את משימותיי הקבועות בעבודתי (מלבד העברת סדנאות גמילה מעישון, הכנה ללידה) , גם את הקליניקה שלי מחוץ לקופה וגם כל תחביב או עיסוק שבחיי היום יום.
אני חשה כי אנו כרגע חלק מדפי ההיסטוריה, אני רואה בזה שליחות ולכן אני כולי שם.
אני שומעת את הקולות השונים שאומרים: ענת  יש גם משפחה, עיסוקים, אך בתפיסה שלי כרגע זה חשוב יותר. משפחתי האהובה ועיסוקי האחרים בבקשה סלחו לי.

 התחלתי לעבוד כאחת מהמחסנות כבר ביום השני של החיסונים בקהילה. לילה לפני ההתחלה כבר לא ישנתי. מאוד התרגשתי מהמעמד. אני חייבת להוסיף שבמשך תקופה ארוכה לפני תחילת החיסונים ליוויתי מטופלים חולי קורונה באשפוז ביתי וראיתי ושמעתי את הקושי הרגשי המלווה למחלה זו. זו אינה מחלה פשוטה כפי שמנסים להציג. כמטפלת רגשית יכולתי לתת ערך מוסף בליווי ושמחתי לשמוע כמה זה עזר. אני עדיין בקשר כזה או אחר עם האנשים אותם ליוויתי. בבוקר החיסונים הגעתי למרכז החיסונים וקיבלתי הדרכה כיצד לעשות זאת ומי קבוצות היעד בשלב הראשון. עצם החיסון אינו בעיה, הרי אני ואנחנו אחיות. אך ההקשבה לדברים הקטנים, לא לפספס משהו הינם משמעותיים ביותר. לאחר 8 שעות אינטנסיביות ביותר ללא הפסקה יצאתי עם חיוך ענק על הפנים. עם סיום היום ביקשו שאקח יחד עם אחות נוספת את ניהול מרכז החיסון, זה כבר אתגר מסוג אחר.
אני מנהלת בקופה בתפקידי, אך ניהול מרכז כזה הינו משמעותי בעיני ודורש הסתכלות מסוג חדש. מעל אלף איש ליום מתחסנים, צוותים עם הכשרות שונות שיש להדריכם ועוד.
הסכמתי (כי אני גם לא יודעת להגיד לא) ולקחתי את התפקיד על עצמי. מאותו יום ,יום עבודתי מתחיל ב 6:15 שעה בא אני מכינה ומארגנת את יחידות החיסון והיום במרכז החיסון מסתיים בין 20:00 ל 22:00 תלויי מתי מסיימים. כדי למנוע השמדת מנות חיסון עובדים במוצ"ש.

 יש חשיבה על כל דבר בצורה מדויקת ואכפתית. כל מנה מנוצלת. אני חייבת לציין שאין גם כמעט שינה כי הלילה הוא הזמן הטוב היותר למחשבות ולייעול העבודה במרכז. בקיצור כל היום מרכז החיסונים נמצא במחשבה.
אל המרכז מגיעים אנשים מבוגרים עם סיפורי חיים מאוד עניינים, ותוך הדקות המעטות שומעים גם קצת מזה. מגיעים המטפלים הזרים הנלווים אל הקשישים. מגיעים חולים עם מחלות כרוניות שונות. והצוות המחסן עובד ללא הפסקה ועם המון כבוד לכל מתחסן. אך יש גם דברים לא פשוטים במגע עם האוכלוסייה. אני חייבת להדגיש שרבים מאוד מודים ומתארים את החוויה כמכבדת ושהסדר מופתי, כפי שאנו כולנו מנסים שיהיה.
יחד עם זאת יש את מי שאינו מרוצה ומוצא את השלילי במה שנעשה ואף כועס (קללות שאנו סופגים, איומים אפילו עלינו ועל בני ביתנו). יש מי שמנסה ומצליח למצא את הנקודות והרגעים שיצטלמו לא יפה ובוחר להעלות אותם לרשתות החברתיות ולתקשורת. לי קשה עם כמה תופעות שמתרחשות. הרי לכל מי שיבחר להתחסן יהיו חיסונים. אולי עם קצת המתנה אך יהיו חיסונים. כך התחייבו בממשלה ואנו רואים את קצב הגעת החיסונים. במרכז החיסון אנו פוגשים את הצעירים יותר שעדיין לא אמורים להתחסן ואינם עומדים בקריטריונים לקבוצת החיסון הראשונה והם מגיעים בכל השעות של היום. חלקם שואלים, מנסים לקבל חיסון ובסופו של דבר מבינים כי יקבלו כשתורם יגיע וחלקם מנסים להתעקש ולספר סיפורים שונים. אנו פוגשים גם את ההמון שמגיע ולא קבע תור ורוצה את הכאן ועכשיו ועומד אחד על השני העיקר שהוא יכנס ראשון. הוא עומד עם הקשישה הנשענת על מקל וכמעט נופלת ולא רואה אותה כלל. ואנו מתחייבים לקבל את כל מי שמגיע לו ועומד בקריטריונים, רק שיהיו סבלניים. מנסים להסביר בשקט מבקשים להתרחק ולשמור על דרישות התו הסגול של 2 מטר ושניגש אליהם. אך חלק מהקהל אפילו לא שומע, חדור מטרה בכל מחיר והתחושה שהוא מוכן לרמוס בעבור המטרה של להיכנס עכשיו. יש את אילו שמספרים סיפורי זוועה כדי להיכנס. כולם הפכו למטפלים, דבר שהייתי מאוד רוצה לראות בחיי היום יום ולא קיים, כרגע כאילו מתקיים. האוכלוסייה הבוגרת שלנו הייתה נראית אחרת אם באמת היו מתייחסים אליהם בצורה שמתוארת על ידי המגיעים למרכז החיסון. גם שמעתי כאילו שאמרו לי אני, אני רק דואג לעצמי . אז איפה החשיבה באמת על קבוצות הסיכון. ויש אמא שאמרה לי כי בנה חי עם קשיש והוא ורק הוא מטפל בו, אבל הביאה את 3 ילדיה וכשאמרתי לה שרק מי שנמצא ומטפל ישירות בקשיש ונמצא איתו 24 שעות יחוסן היא דאגה להגיד לי ולשאול אותי איך אני יכולה לתת לאמא לבחור בן אחד על פני השני. העלתי בפניה את אותה השאלה. הלוואי ויכולנו בסבב הראשון לחסן את כולם, אך היתה חשיבה משמעותית מי נמצא בקבוצת הסיכון. במקצועי אני איש של נתינה אדם שרואה את הדברים דרך צרכי האחר. מתוך ההסתכלות שלי כרגע אני יכולה להבין איך נולדות מלחמות, כאשר אני דואג רק לאינטרסים שלי.
זה כל כך כואב לי, במקום שנעצור רגע נתמודד עם שיקול דעת, מתוך מקום של חוסן אישי ולאומי, אנו מופעלים תוך סחרחורת של פחד שפוגע בנו ובחברה .פחד המניע אנשים לא מאפשר לראות בצורה רחבה יותר, לא מוציא אותנו מהמעגל הזה אלא מקבע אותו. אם נעצור לרגע ותהיה לנו אפשרות לראות, נוכל להבין ולבחור מתוך מספר אפשרויות ולא אחת וכולם ירוויחו.
אני מבקשת ואפילו מתחננת, תנו לנו כגורמים המטפלים לעשות את עבודתנו הטיפולית ולא לעסוק בלחימה על מקומם וכבודם של מי שקשה לו יותר. אנו שם עד לסיום התהליך ולא נינטוש את העמדות ואני אישית ממשיכה במרץ מתוך תחושת שליחות לעשות את הדברים.
אני רוצה להודות לקופה בה אני עובדת , הכללית, על ההסתכלות הכוללת, בטוחה שגם קופות אחרות נוהגות כך. להוקיר את כל הצוותים: אחיות, חובשים, פרמדיקים, רופאים, מנהל, פרא רפואיים, משק ומקווה שלא שכחתי איש על המגויסות של מאה אחוז.
אז מחר יום חדש ושבוע חדש, אתייצב ב 6:15 לארגן ולראות את הטוב באנשים ובעם שלנו. כי רבים הם כאילו ותעזרו לי ולנו לעזור לכם. שמחה לשתף כל אחד שקרא ואמשיך לכתוב מתוך החוויות שלנו. רק בריאות ושנצא מהסגר חזקים לקראת חיינו המשופרים. ענת טרגר אחות, מאמנת ומטפלת

קרא עוד  
מהו האניאגרם כיצד ובאילו תחומים הוא משפיע על חיינו

מהו האניאגרם כיצד ובאילו תחומים הוא משפיע על חיינו

כל אחד מאתנו מתנהג בדרך שונה. לקבוצת אנשים מטיפוס מסוים יש התנהגויות דומות. לכל אדם אגו משלו, זה לא האגו שטופח לנו על השכם, זה האגו ששומר עלינו ומחפש את הדרך הטובה ביותר עבורנו. כשהיינו ילדים הוא מאוד עזר לנו היום הוא עוזר, רק צריך לשים לב שהראיה שלו לא משרתת אותנו בכל מצב ומגבילה אותנו. בתאור הקצר ניתן לראות בכמה מילים מה המשמעות שלו וכיצד התפתח האניאגרם.

אניאגרם

האניאגרם הוא מודל דינאמי רב עוצמה, החושף אמת בסיסית על הטבע האנושי.

האניאגרם, כמערכת פסיכולוגית של טיפוסי אישיות, התפתחה רק בשנות ה -60 המאוחרות.

 אוסקר איצ'אזו, מייסד ה-Arica School- בשנות ה 50. פילוסוף ומורה להתפתחות האדם מבוליביה, הוא היה הראשון שהשתמש באניאגרם כדי לתאר ולהסביר טיפוסי אישיות שונים.

ד"ר קלאודיו נארנחו, פסיכיאטר מצ'ילה, אחד מתלמידיו הראשונים של איצ'אזו שהתמחה בטיפולוגיה של בני האדם, הרחיב והעמיק את חקר האניאגרם. נארנחו שהיה מטפל גשטאלט ידוע, חקר את האפיונים הפסיכולוגיים של תשעת הטיפוסים במונחים של הפסיכולוגיה המערבית וגיבש את האניאגרם לצורתה הנוכחית.

בתחילת שנות ה-70, הוא הביא את ממצאיו לאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שם הוא לימד את האניאגרם בהקשר של התפתחות אישית. הוא פרסם ספרים רבים בנושא והפך לדמות המובילה בתחום.

האניאגראם הוא מודל טיפולוגי פסבדו-מדעי, המאפשר לאדם לסווג את עצמו לאחד מתשעה טיפוסי אישיות ראשיים.

המונח "אניאגרם של האישיות" מתורגם כ"טבלת התשע" כתרגום חופשי של המילה מיוונית - אנא=תשע, גרם=רישום.

כל טיפוס, כמו כל אדם, יכול להיות ברמה גבוהה, בינונית או נמוכה. לפי התאוריה אישיותו של אדם משויכת הן ברמה הגבוהה והן ברמה הבינונית או הנמוכה לטיפוס שאליו הוא משתייך. כלומר: ההתבטאות של הרמה, היא התבטאות שונה אצל כל טיפוס.

הטיפוסים מסווגים בשלוש הקבוצות

ע"פ התאוריה 9 הטיפוסים מחולקים ל-3 קבוצות (או שלישיות): שלישיית הרגש, שלישיית העשייה, שלישיית הכוח.

שלישיית הרגש - הם הטיפוסים 2, 3 ו- 4, להם עלולות להיות בעיות בתחום הרגש.

שלישיית העשייה - הם הטיפוסים 5, 6 ו- 7, להם עלולות להיות בעיות בתחום העשייה.

שלישית הכוח - הם הטיפוסים 8, 9 ו- 1, להם עלולות להיות בעיות בתחום השימוש בכוח.


האניאגרם משרת אותנו בשלושה היבטים עיקריים: התפתחות אישית, התפתחות מקצועית ושיפור מערכות יחסים.

האניאגרם משרת אותנו בשלושה היבטים עיקריים: התפתחות אישית, התפתחות מקצועית ושיפור מערכות יחסים.

יישומים: (נכתב על ידי המרכז הישראלי לאניאגראם)

שיטת האניאגרם תפסה את מקומה בעשור האחרון, כאחת השיטות המובילות ביותר בתחום הפיתוח והאפיון האנושי. הידע שמספק מודל האניאגרם הולך ומתפשט בכל רחבי העולם ומיושם בתחומים רבים ומגוונים כמו: פסיכולוגיה, פילוסופיה, עסקים, חינוך, ביוגרפיה, אמנויות, הכימיה של המוח, ליהוק ומשחק, שיווק ומכירות, ייעוץ משפטי, ספורט, רפואה, פוליטיקה ועוד.

עסקים: ארגונים וחברות מיישמים את מודל האניאגרם להגברת התפוקה, המוטיבציה, התקשורת והפרודוקטיביות של עובדים ומנהלים. המודל מציע פתרונות ושיטות עבודה בתחומים כמו: ניהול, מנהיגות, פיתוח צוותים, פתרון קונפליקטים, משא ומתן, תקשורת בינאישית, תהליכי הערכה ומשוב, ניהול יעיל של ישיבות צוות, תפקוד במצבי לחץ ועוד

פסיכותרפיה: פסיכולוגים ופסיכיאטרים משתמשים באניאגרם להבנה טובה יותר של התהליך הפסיכולוגי, מקורות הכאב ודפוסי החשיבה, הרגשות וההתנהגות של המטופלים שלהם. הם משתמשים בתובנות העמוקות על תשעת הטיפוסים לפיתוח גישות טיפול שונות, להגברת יעילות הטיפול והאצת התהליך.

אמנות: הבנת המניעים והאפיונים של תשעת הטיפוסים, תורמת ליצירת דמויות עמוקות ואמינות יותר בספרות, בקולנוע ובתיאטרון. שחקנים, תסריטאים, במאים ומלהקים משתמשים באניאגרם הן להבנת העולם הפנימי והמניעים של הדמויות הכתובות והן למשחק מדויק ואמין.

חינוך: מורים ומנהלים משתמשים באניאגרם כדי להבין את הקשיים היחודים של כל תלמיד ולהעצים את האיכויות הטבעיות שלו. המודל מאפשר להם להכיר את תשע סגנונות הלמידה השונים ולהתאים את סגנון ההוראה שלהם לכל טיפוס.

רפואה: האניאגרם מסייע לרופאים ומטפלים להכיר את האתגרים הייחודיים לכל טיפוס. פעמוני ההזהרה ומה נדרש מכל אחד מהם כדי לשמר את בריאותו הגופנית והנפשית. הרופאים לומדים להכיר 9 סוגי מטופלים תלונות אופייניות, רגישויות וסגנון תקשורת והטיפול היעיל לכל אחד מהם.

גישור: האניאגרם מאפשר למגשרים להשתמש ב 9 שפות שונות בעבודתם עם אנשים. הבנת הטריגרים הרגשיים, צרכים בסיסים ונקודות מבט של כל טיפוס. מסייעת ביישוב סכסוכים ופתרון קונפליקטים בין אנשים.

בארץ פיתחה את השיטה והרחיבה אותה גב' אסנת ידגר (מורתי), פתחה את המרכז הישראלי לאניארם וקראה לעשיה שלה " הדיאלוג עם האגו".

השיח עם האגו מאפשר להבין תהליכים והתנהגויות רבות ומורכבות.

(החומר נאסף ממקורו שונים) – ענת טרגר שיקלוש מאמנת גם בשיטת אניאגרם

קרא עוד  
רוצים שינויי בוחרים שינוי

רוצים שינויי בוחרים שינוי

השינוי הוא בידיו של מי שבוחר בו, האם נכון?

רוצים שינוי, בוחרים שינוי

1.אני הולך ברחוב.
במדרכה יש בור עמוק;
אני נופל לתוכו
אני אבוד... אני חסר ישע.
אין זו אשמתי.
לוקח לי נצח למצוא את הדרך החוצה.
2.אני הולך באותו רחוב.
במדרכה יש בור עמוק;
אני מעמיד פנים שאינני מבחין בו.
אני נופל לתוכו שוב.
אני לא יכול להאמין ששוב הגעתי לכאן.
אבל אין זו אשמתי.
ושוב לוקח לי נצח לצאת.
3.אני הולך באותו רחוב.
במדרכה יש בור עמוק;
אני רואה אותו
אני נופל לתוכו בכל זאת... כוחו של הרגל.
עיני פקוחות
אני יודע היכן אני
זו אחריותי.
אני יוצא מיד.
4.אני הולך באותו רחוב.
במדרכה יש בור עמוק;
אני עוקף אותו.
5.אני הולך ברחוב אחר
אתחיל בשינוי אחד שעשיתי. במהלך חיי (לא בילדות) עליתי במשקל. כל הריון 30 קילו, חלקם הורדתי וחלקם לא. הצלחתי לצבור כ 60 ק"ג עודפים. כל  חיי הייתה בי שמחת חיים, נראיתי אדם שמח וחייכן. המשפחה קיבלה אותי, בעלי וילדי מעולם לא אמרו לי "שמנה".
לפני כ 7 שנים חל שינוי, ראיתי כי סה"כ בדיקות הדם שלי תקינות, בגבול הנורמה, אבל היה שינוי בהם.
לא אהבתי את עצמי. שאלתי את עצמי האם אני רוצה להמשיך כך. התשובה הייתה לא, אני רוצה בריאות, אני רוצה להצליח לעשות דברים חדשים, אני רוצה לעמוד על הרגלים. אני רוצה בטחון עצמי, אני רוצה להרגיש בעלת יכולת וערך. שם החל השינוי התודעתי ואחריו השינוי ההתנהגותי.

שינוי הוא תהליך ארוך\קצר. כל אדם יכול לבחור אם לעשות שינוי או לא. האם הוא מנהל את השינוי או שהשינוי מנהל אותו. החיים הם מסע מרתק וכל אחד יבחר להתקדם או להישאר תקוע. לעשות שינוי זה לדעת לוותר על דברים ולצאת מאזור הנוחות. לעבור מנקודה אחת לשנייה תוך הכנסת דברים חדשים לחיים, לחלום ולהגשים.
כדי לנהל שינוי מוצלח צריך לדעת מה מוביל אותנו: המטרה, יעדים. משפט המפתח הוא "מקסימום תצליח".
כשמדובר על בריאות יש משפט מנצח: " לאדם בריא יש אלף משאלות ולאדם חולה יש אחת".
אנו פועלים מתוך אוטומט וכדי להשתחרר מחסמים, ראשית כדאי לזהות אותם, להודות בהם וזה לא תמיד קל. הכללים המנהלים אותנו אומרים לנו מה מותר ומה ואסור. הכוונה של החסמים טובה - להגן עלינו. השאלה היא, האם הם באמת מגנים עלינו בשלב החיים הנוכחי. יתכן שבעבר הם באמת הגנו עלינו.
החסם הוא כמו קיר, כדי לעבור קיר אפשר לעקוף אותו, אפשר לנסות לעבור מתחתיו, אפשר לקפוץ מעל, אפשר לעבור דרכו, אפשר לשבור אותו ואפשר גם לבחור להישאר ולא לעבור. לכל אחד הבחירה שלו.
אם תבחר\י לעשות שינוי אשמח לעזור ולצעוד יחד במסע, כיחידים או בקבוצה.
ענת טרגר שיקלוש

קרא עוד  
האמפתיה בחיינו כיצד יוצרים אותה

האמפתיה בחיינו כיצד יוצרים אותה

האמפתיה בחיינו, כיצד מתחילים ליצור אמפתיה.
האמפתיה היא תהליך פסיכולוגי, רגשי ושכלי שבו האדם קולט ובעקבותיו מבין בדרך זו או אחרת את מצבו הרגשי של השני. היכולת האמפתית מתבססת על רגישות ויכולת הקירבה לזולת.
רב האנשים מפתחים אמפתיה כשחשים מצוקה אצל השני. כאשר מישהו סובל קל לנו להתחבר אליו.
יש מי שמגדיר אמפתיה כיכולת לשים את עצמך בנעלי האחר. השאלה האם זה אפשרי, מה יכול לעזור לעשות זאת? האם הזולת מצפה ממך שתהייה אמפתי?
האמפתיה כמנגנון נפשי, מקדמת יצירת קשר בין עולמות פנימיים של אנשים שונים.
בשלב ראשון של יצירת אמפתיה הוא להקשיב ולהרגיש מה עובר על האחר ואז לנסות להתבונן על נקודת מבטו.
איפה אנו פוגשים זאת לראשונה?
בקשר בין אם לתינוק. כאשר התינוק לא יודע להביע את רצונותיו בצורה הכי מדויקת והאם מנסה "להיכנס לנעליו" ולהבין אותו. אמנם לא תמיד ניתן להבין אותו בצורה מדויקת וזה אנחנו קוראים כשל אמפתי. אך ה"אם הטובה דיה"  (המושג מדבר על המקסימום שהאם יכולה לעשות ברגע מסויים), עושה את המאמץ הרב ביותר.
לאורך חיינו אנו בוחרים להיות אמפתיים כלפי אנשים מסוימים וחסרי אמפתיה כלפי אחרים.
האם זה תלוי בנו?
האם ניתן לפתח אמפתיה?
האם מטפל צריך תמיד להיות אמפתי?
ארחיב בנושאים אילו בהמשך בפוסטים נוספים.
כיצד כלים טיפוליים יכולים לעזור ביצירת אמפתיה וכיצד הם  עוזרים ביצירת סביבה טיפולית ושיח מקדם.
ענת טרגר שיקלוש

קרא עוד  
כוחן של מילים

כוחן של מילים

כוחן של מילים.
בערב חג שוחחתי עם שלושה מטופלים.
השיחות היו משמעותיות ועסקו בשאלות על מצבם וההתנהלות שלהם.
מצאתי את עצמי שוב ושוב בוחנת את אוצר המילים, בהן השתמשו במהלך השיחה.
מטופלת אחת תיארה את מצבה היום בהריונה. גורמי הלחץ שלה רבים וכל דבר גורם לעוד חרדות. במהלך השיחה היא אמרה ששוב יש לה בחילות וזה מאד מלחיץ אותה. "הלוואי והכל יהיה בסדר. בעזרת השם אולי יהיה בסדר".
האם זו חשיבה חיובית ומה בעצם היא אומרת לי?
מטופל שני דיבר על הצלחה. הוא הצליח להכין הרצאה בצורה טובה ולהרצות מול קהל. המשפטים שבהם הוא תיאר את הצלחתו: "אני כישלון והפעם איכשהו עמדתי ודיברתי סביר, זה לא בזכותי זה בזכותך כי הכנת אותי טוב. אני לא מסוגל להכין הרצאה טובה לבד ובמקרה זה הצליח לי במקרה".
האם זה יצר אצלו תחושת הצלחה?
והדוגמא השלישית של מטופלת שרוצה ויורדת יפה במשקל. במהלך חודש ואימון בריאות ירדה 3 ק"ג. המשפטים שציינה היו: "אני שמנה, יש לי ראש שמן אני לא רואה עצמי רזה. אני לא אצליח להתקדם".
האם היא מצליחה לראות ולחוות את תחושת הצלחתה?
שלוש הדוגמאות מתארות את הצורך בראיה אחרת ושימוש שונה במילים.
המילים אמנם יוצאות מפינו, אך הן נצרבות בתת המודע שלנו.
אם אנחנו רוצים לקדם או להאמין במשהו ולפעול מתוך האמת הפנימית שלנו, או לבקש שמישהו אחר יעשה משהו עבורנו, חשוב להגיד את מה שאנחנו רוצים ולא מה שאנחנו לא רוצים.
במקום להשתמש במילה – זה לא ילך לי גם הפעם, להפוך את המילים לחיוביות – הכל הולך לי מצוין, ההיריון מתקדם באופן תקין והכל בסדר. אני עושה את כל מה שאני יכולה.
דבר נוסף, המוח לא יודע ולא מבין מה היא המילה – לא, או אסור." אני לא ארזה" ככל שנרבה להשתמש במילים כמו לא אהיה רזה – אז במח יתקבע על "אני שמנה", ונקבל את ההפך ממה שאנו רוצים. המח יתקבע על המחשבה השלילית. זה לא אומר שאנו צריכים לשקר לעצמינו, אלא לנסות ולמצוא מחשבות מקבילות שיקדמו אותנו. וכן עלינו להוריד את המילה "לא" ולהוציאה מאוצר המילים שלנו ולומר כמה שיותר את מה כן אנחנו רוצים.
אחזור למטופלים של אתמול:
המטופלת בהריון אמרה: "את יודעת, בעצם אין מה לדאוג, זה בסה"כ בחילה והיא תעבור. הכל בסדר בהריון זה, אני קשובה ועושה מה שאני יכולה. תודה שאת תמיד שם ואלוהים יהיה איתי אם אני אעזור לעצמי".
ענת טרגר שיקלוש

קרא עוד  
אימון אישי, קבוצתי ואימון אישי בקבוצה

אימון אישי, קבוצתי ואימון אישי בקבוצה

אימון אישי, קבוצתי ואימון אישי בקבוצה
מזה שנים אני מאמנת אישית בשיטות שונות. אני גם מנחה סדנאות וקורסים. שאלה שנשאלת מה עדיף השתתפות בקבוצה או באימון אישי.
בפוסט זה לא אתן תשובות חד משמעיות, אבל כפי שאתם מבינים, אנחנו אנשים שוני עם צרכים שונים וחשיבה שונה
לתחום האימון יש יתרונות רבים אנשים מגיעים להצלחה ולשינויים משמעותיים בחייהם בתחומים רחבים ושונים.
בתחום האימון יש 2 גישות מרכזיות: אימון אישי ואימון קבוצתי. אני רוצה הוסיף גישה נוספת של אימון אישי בקבוצה.
האימון האישי מבוסס על מודל טיפול של אחד על אחד. מודל זה מבוסס על צרכיו של המתאמן, באימון יש  תהליכים שלעיתים אורכים זמן ולכן יש יתרונות ברורים לאימון אישי. ניתן לשלב טכניקות אימון שונות, במקרה זה החשיבה ממוקדת במאומן. כאן ברור יתרון האימון האישי, המאמן מקדיש את כל משך הפגישה למתאמן בלבד –התמחור הוא בהתאם.
אימון הקבוצתי
בני האדם הינם יצורים חברתיים, אנו חלק מקבוצה לכן הקבוצה מהווה גורם תמיכה משמעותי לגיוס כוחות לתהליכים שעובר המשתתף ולהתנהלותו בחייו. אימון קבוצתי הוא תהליך בו אנשים נפגשים במסגרת משותפת על מנת להגיע לשיפור משמעותי בחייהם. באימון הקבוצתי הקבוצה פועלת למען מטרות משותפות שהוגדרו מראש או למען מטרות דומות אך כל מטרה היא גם מטרה אישית.
•ההשתתפות בקבוצה יוצרת תחושת שייכות ובטחון.
•אימון בקבוצה מסייע להגביר את המחויבות והמוטיבציה להשגת המטרות ולהפחתת התנגדויות לתהליכי שינוי.
•בקבוצה יש שיתוף באתגרים והתהליך מסייע ללמוד מאחרים ולראות שאף אחד  אינו לבד בהתמודדות עם אתגרים אלה ושיש דרכים להתגבר על האתגר ולהצליח.
•מאימון קבוצתי יש העברת ידע, ניסיון וכלים בין חברי הקבוצה.
•הקבוצה מציבה 'מראה'
•אימון קבוצתי הוא ההימצאות בקבוצה, המשתתפים הנוספים הינם שותפים לדרך ונוצרת חוויה חברתית מעצימה. אימון כחלק מקבוצה בתהליך מאפשר להכיר ולחוות שותפות לדרך. קבוצה יכולה להמשיך לפעול ולשמר את הקשר בין החברים גם בסיום התהליך וזה מקור תמיכה משמעותי לכל אחד ואחת בקבוצה. במסגרת קבוצתית יש עבודה אישית מהותית ואחריות אישית רבה מאוד.
היתרונות המרכזיים של קבוצה:
חוויה עשירה וחברתית
תמחור נמוך ונוח יותר לשעת אימון בהשוואה לאימון אישי פרטני.
הקבוצה מאפשרת שותפות לדרך, אימון קבוצתי מספק תוצאות טובות יותר אחריות אישית.
האימון הקבוצתי מאפשר יחס עלות תועלת גבוה. יש הרבה שעות אימון ולמידה, במחיר נמוך משמעותית מהמודל האישי .
אימון אישי בתוך קבוצה
אפשרות איכותית ורלבנטית במיוחד היא אימון אישי בעבודה קבוצתית. כן, ניתן ליהנות מכל העולמות ולקבל גם אימון קבוצתי מדהים ורב השפעה וגם התמקדות אישית .
אז מה מתאים לכל אחד מכם?
רוצים שינויי באיכות חייכם, מוזמנים לפנות, ה לאימון אישי והן לקבוצתי.
ענת טרגר שיקלוש

קרא עוד  
מיקוד שליטה

מיקוד שליטה

מה המשמעות של מיקוד שליטה?
אני חייבת לציין, אני לא אוהבת לעשות ספורט, למרות שאני עושה בשנים האחרונות.
כששקלתי 115 קילו עשיתי פעילות בעיקר כשחייבו אותי או הוציאו אותי לפעילות.
גם אז לא אהבתי לעשות ספורט. מאז אני עושה, לעתים יותר ולעתים פחות.
אני יודעת שאם לא אשמור על אורח חיים בריא ומסודר אחזור למצבי הקודם (ירדתי  54 קילו).
ישנן חברות שהצטרפו אלי לפעילויות הספורט ויש ימים בהם אנחנו רצות יחד ובימים אחרים אני עושה זאת  ופעילויות נוספות לבד.
למה אני מעלה זאת?
החברות אמרו לי שזה כיף שאני מוציאה אותן וללא התמריץ שלי לא היו יוצאת.
בדקתי מולן מה המוטיבציה של חלקן לפעילות והתשובה הייתה כי את מעודדת אותנו. ללא העידוד שלך לא היינו יוצאות.
כאן נכנסים שני מושגים: מיקוד שליטה פנימי ומיקוד שליטה חיצוני.
מיקוד שליטה: הוא מונח בפסיכולוגיה המתייחס לאמונתו של האדם באשר לסיבות הגורמות לדברים שונים להתרחש בחייו.  
מיקוד שליטה חיצוני מתבטא בכך, שהאדם מאמין בכוחו של הגורל או בכוח של מישהו אחר, ובכך שכל האירועים נקבעים מראש ואין בידו לשנות. האדם בטוח כי הוא לא יצליח בעצמו מכיוון שהוא מאמין, כי חייו נשלטים על ידי גורמים חיצוניים  בכל מצב. הנטייה להסתמך על כוחם של האחרים ובכל מקרה של כישלון יהיו צידוקים לכישלונות מבחוץ וזה מה שמונע את הצורך להשקיע מאמץ נוסף. אנשים אילו עלולים לוותר על שליטה בחייהם ויהיו פסיביים.
מוקד השליטה הפנימי מתייחס לכל ניסיון כאל משימה שיש לקדם, או כאל אתגר שיש להשיגו. לכן מיקוד שליטה פנימי מתאפיין במידה גבוהה של קבלת אחריות ובתחושה של יכולת לשלוט בתוצאות. האחריות לחיים היא של האדם עצמו. אנשים עם מיקוד שליטה פנימי יתמודדו בצורה נמרצת עם מצבי חיים שונים. יש להם היכולת להשפיע על חייהם, לבחור, לשנות. הם מתמודדים יפה במצבי לחץ, והם שבעי רצון מחייהם. הם אקטיביים יותר. מיקוד שליטה פנימי מתאפיין במידה רבה של קבלת אחריות ושליטה בתוצאה.
אז למה חשוב שמיקוד השליטה של החברות יהיה פנימי?
ואני בחרתי בחיים ובתוצאה
ענת טרגר שיקלוש

קרא עוד  
מערכות יחסים ומה שבינהם

מערכות יחסים ומה שבינהם

כדי ליצור מערכת יחסים מיטבים אנו זקוקים להבנה מעמיקה בשפת התקשורת. מושג התקשורת נחקר ונבחן על בסיס תאוריות שונות. ברצוני להציע דרך אחת לתקשורת במערכות יחסים

מערכות יחסים ומה שביניהם

חייו של אדם מורכבים. אישיותו של אדם מורכבת ומבוססת על החינוך שקיבל, התרבות בה גדל, על אישיותו הבסיסית. ישנן התנהגויות שאותן ניתן לשנות ומאידך ישנן תכונות המוטבעות באישיות על פי דפוסים.

מלבד היותנו טיפוסים אינדיבידואלים אנו יצורים חברתיים החיים בחברה, בזוגיות. בכל רגע בחיינו אנו במערכת יחסים כזו או אחרת. כל מערכת יחסים משפיעה על חיינו בתחומים שונים.

כולנו רוצים לחיות באושר במערכות חיינו המגוונות, מחפשים סיפוק, מחפשים שלמות. יש מקומות בהם נצליח יותר ובמקומות אחרים נצליח פחות. השאיפה היא להגיע למקסימום יחסים מיטביים במינימום מאמץ או מאבק.

מה משפיע על מערכות היחסים והקשרים שלנו? כיצד אנו יכולים לשפר מערכת יחסים?

ראשית, נקודת המוצא היא שהאדם הוא יצור חברתי. הוא מורגל לחיות בקבוצה והוא מחפש את השייכות. חיפוש זה יכול להיות בדרכים שונות ובשפות תקשורת שונות. במהלך כתיבה זו אדבר על מספר שפות תקשורת. אנשים המשוחחים זה עם זה. האם שפת השיחה שלהם מקבילה או זהה, או אולי שונה? 

יש אנשים שבדרך למטרה מסוימת יאבדו שליטה, יצעקו או יבכו. האם שפה כזו היא אפקטיבית ותביא לתוצאות מצופות? האם כל אחד יבין אותם?

מערכת יחסים הינה תקשורתית והיכן שתהיה תקשורת יהיו תוצאות. מערכת יחסים שתתבסס על כבוד הדדי ועל אמון תוביל לתוצאות משמעותיות.

במערכת יחסים אין צודק או לא צודק. יש נקודת מבט של כל צד מתאימה הניתנת לבדיקה ולאימות. אין כאן תחרות מי צודק. המטרה מראש היא לגרום לאחר להרגיש טוב. בכל סיטואציה השותף לתקשורת לא ממש יזכור כיצד ומה היה בשיחה, הוא יזכור איך הוא הרגיש בעקבות השיחה. לרוב האנשים שיח מסוג כזה הוא מאתגר.

אנסה בפעם זו לתאר סוג אחד של תקשורת.

לכל אדם יש שלושה מרכזי אינטליגנציה - ראש, לב וגוף. לכל אחד ישנו מרכז אינטליגנציה אחד שהינו מרכזי ומאפיין את אישיותו, אבל יחד עם זאת יש עוד שני מרכזים הניתנים לשליטה ופיתוח. על פי מחקרים מרכזי האינטליגנציה במוח ממוקמים באותו האזור.

טיפוסי הלב נוטים לחוות את העולם דרך האינטליגנציה הרגשית שלהם. אנשים אלו קשובים למצב הרגשי שלהם ושל אחרים ומחוברים ללב שלהם. הם זקוקים לאישור והכרה של האחר ונוטים לקבוע את ערכם האישי על פי הדרך בה אחרים רואים אותם.

טיפוסי הראש נוטים להתמודד עם החיים דרך ניסיון להבין אותם באמצעות הכישורים השכליים שלהם. המטרה להימנע ככל הניתן מחרדה ולהשיג תחושת וודאות. הם טיפוסים המנתחים כל תהליך וכל דבר מתוכנן מראש. 

טיפוסי הגוף נוטים להתמודד עם העולם בעזרת תחושת הגוף. הם חווים תחושות באופן פיזי ופועלים דרך אינטואיציות, אין  נימוק הגיוני או רגשי.

האם כשטיפוס ראשי אחד ידבר עם האחר, השפה תהייה זהה? כשהאחד מדבר מתוך רגשות והשני מתובנות, האם ההבנה תהייה מלאה? 

לא.  כשטיפוס ראש יגיע לפגישה הוא יהיה מודע לאיך המקום נראה ואם יש משהו שמרתיע אותו במבנה. הוא יבחן את הנוכחים דרך כוח ושליטה בסיטואציה. אצל אנשים אלה הפגישה תיחשב מוצלחת אם האנשים דוברי אמת, דנים בעניין עצמו, מציעים מבנה ברור ומקדמים דברים.
טיפוסי לב יהיו הרבה יותר מודעים לאווירה הרגשית וליחסים בין האנשים. הם יהיו עסוקים ביצירת רושם טוב. מיקוד השליטה שלהם יהיה מופנה לאנשים.
טיפוסי ראש יגיעו עם מידע מקדים להתמודד עם כל התרחישים האפשריים. מודעים למניעים נסתרים ומהי ההזדמנות עבורם.

אנחנו יכולים ללמוד, להתבונן ולשמר את האנרגיה שבגופנו, לפתח בעזרת תרגול את שלושת המרכזים ולהקשיב בתשומת לב שווה לכל אחד מהם.           
דוגמא מחדר הטיפולים: מגיעה בחורה שמתארת את התחושות שלה. במערכת היחסים בעבודה היא רוצה שיראו אותה, היא בנתינה מתמדת, נשארת שעות נוספות, דואגת שתהייה עבודה מושלמת, שהמשרד יראה טוב, שתהייה שייכות. משאירה מכתב לעובדים השונים עם איחולי יום נעים והצלחה. הבוס שלה מתלונן על בזבוז זמן מצידה, חושש מחוסר הספק, רוצה לראות תוצאות. הוא מציב מטרות מאוד ברורות ומדבר על סכנות אפשריות מחוסר עשיית דברים בזמן. הוא גם מדבר על בזבוז הזמן שלה בכל מיני מחוות מיותרות. במהלך האימון חשפנו את שפת השיח של כל אחד והובלנו יחדיו לשיח מבין בשתי השפות. 

בסיום המפגשים הייתה הבנה של כל אחד את שפתו של האחר.  שפת הראש (הוא) שוחח עם שפת הלב (היא) תוך הבנת שפתו של האחר.

לסיכום, כל אחד במערכת יחסים צריך לברר האם הוא עובד כצוות או לבד.

האם הדרך בה הוא פועל מקדמת אותו.

באיזו שפה הוא משתמש והאם יוכל רק לרגע מסוים לדבר בשפה שהיא לא השפה הדומיננטית שלו, שפה אחרת.

וכך גם ביחסים בעבודה, עם חברים, בזוגיות תהייה לכל אחד מערכת יחסים אפקטיבית יותר.

 

רוצים ללמוד לתקשר בהתאמה, לבנות את הערך העצמי שלכם על פי החוזקות שלכם? זקוקים לסביבה תומכת לשינוי? מוזמנים לאימון אישי או קבוצתי ליצירת שינוי. אפשר לבחור לחיות את החיים בצורה המיטיבה עבורכם.

 

שלכם

ענת

קרא עוד  
האם גמילה מהתמכרות אחת מאפשרת פתרון להתמכרויות נוספות אצל אותו המטופל?

האם גמילה מהתמכרות אחת מאפשרת פתרון להתמכרויות נוספות אצל אותו המטופל?

התמכרויות האם הגמילה מגורם אחד מאפשרת פתרון כולל כשאנו מדברים על התמכרות, לרב נראה כי האדם הוא בעל נטייה להתנהגויות שונות הנחשבות כהתמכרותיות. במאמר נראה מקרה בודד ותמונה המתייחסת להיבטים שונים הגורמים להתמכרות וכיצד ניתן לטפל בה

התמכרויות האם הגמילה מגורם אחד מאפשרת פתרון כולל

היה לי סוף שבוע מאתגר מבחינה רגשית, לא אפרט מפאת כבודו של אותו האדם.
אציין שאני מנחה סדנאות לגמילה מעישון מזה 8 שנים.
המטופל הסביר לי שיש לו התמכרות אחת וכל שאר המרכיבים אינם התמכרותיים.
העישון הינו התמכרות. הגמילה ממנו מאתגרת ביותר, שחרור הסיגריה הינה פרידה מחברה טובה שמלווה את הנגמל לאורך זמן "בנאמנות",
על פי מחקרים נמצא שגמילה מהתמכרות זו דורשת "עבודה" והחלטה כי האדם רוצה בשינויי.
בתהליך בו אדם קם בבוקר וקובע שהוא מפסיק לעשן, רק 2-3% יצליחו לשמר את ההצלחה לאורך זמן.
השתתפות בסדנאות ועזרה תרופתית במידת הצורך מעלים באופן משמעותי את הסיכוי להיגמל. הקבוצה בה משתתפים המטופלים משמשת כקבוצת תמיכה. האכפתיות והתמיכה בכל משתתף על ידי חבריו לקבוצה מחממת את הלב.
השאלה – האם אדם המכור להרגל אחד יהיה מכור להרגלים נוספים?
סוגי התמכרויות: התמכרות לסמים, התמכרות לאלכוהול, התמכרות לשוקולד, התמכרות לעישון , התמכרות לקפאין, התמכרות לאוכל, התמכרות לדיאטה, התמכרות לסוכר
התמכרות לטלוויזיה, התמכרות למחשב, התמכרות לפלאפון,
התמכרות לאדרינלין, התמכרות לכסף , התמכרות להימורים, התמכרות לפחד ,התמכרות לספורט, התמכרות למין, התמכרות לקניות ,התמכרות לעבודה ועוד כל אילו למידות שאדם סיגל לעצמו במהלך חייו.
ברב המקרים אדם בעל נטייה להתמכרות מסוימת הוא בעל נטייה להתמכרויות נוספות.
דוגמא: הגיע אלי מטופל שהגיע בשל התמכרות לאלכוהול, במהלך התשאול הוא גם עישן סיגריות, גראס, סיפר שהוא רואה במשך שעות סרטי פורנו.
בתשאול מעברו הסתבר כי הוא היה ילד לא מקובל חברתית וההשתייכות החברתית הייתה חשובה לו. הוא חווה פחד לעמוד בפני קהל כאשר היה צריך לעמוד ולהרצות ובזמן לימודיו חווה חרדת בחינות. 

אז איך הדברים מתחברים?

חברה חשובה לי לא הייתי מקובל – תחושת חוסר ערך

כדי לפגוש חברים אני צריך להתגבר על הפחד

1.   כדי לפגוש חברים אני שותה וזה מטשטש לי את הפחד.

עם החברים אני מעשן, כי כולם מעשנים. איך אצא למסיבה בלי סיגריה?

2. כדי להגיע רגוע להרצאה ולמבחן. אני שותה ומעשן, זה מרגיע אותי.

אני מצליח יותר אחרי שתיה

3.כדי לא להרגיש בודד אני רואה סרטים וזה נותן תחושה של שייכות וקירבה , הדופק עולה וכאילו אני שם.


ההתמכרות הינה חזרתיות על פעולה בצורה מודעת ולא מודעת. הגבנו לאירוע מסוים בדרך מסוימת ואז המח מפרש את התגובה כפתרון הטוב ביותר עבורנו וצורב אותו. בפעם הבאה שיהיה אירוע דומה יהיה חיזוק של ההתנהגות וחזרתיות על אותה ההתנהגות. חשוב לציין שלאדם אין כוונה שלילית כלפי עצמו ולכן כשאדם מרגיש ומסגל לעצמו התנהגות, היא נראית בעיניו כהתנהגות חיובית. כדי לחוש את אותו האפקט, יש בכל המקרים צורך בהגדלת כמות החומרים או ההתנהגות. מה שהספיק לנו בעבר כבר לא יספק את צרכי המח בשלבים מאוחרים יותר.
בנוסף המח שלנו מבקש לחוש את התחושה הטובה שחווה וגם אם הפעילות לא תגרום לו לאותה ההרגשה, הוא ינסה שוב ושוב לשחזר אותה בתקווה שההרגשה תחזור.
יתכן ובשלב מסוים יתפתח קונפליקט. נוצרת חוסר התאמה בין ערכים עכשוויים ובין ההתנהגות המוכרת. מצב זה יוצר בלבול ומתחילה לעלות התובנה כי יש צורך בשינויי, והבעיה הנוצרת היא שההתנהגות המקובלת גוברת על ההיגיון ונוצר קושי להגיע לתוצאה הרצויה.
חשוב לנתק את ההקשרים במח בין ההתנהגות המוכרת ויצירת התנהגות חדשה.

ליצירת שינויי זה אפשר להשתמש בשיטות טיפול שונות. לכל אחת מהן יש את היתרונות שלה. והדבר החשוב ביותר ניתן להיגמל מהתמכרויות.
רוצים לשמוע עוד, אשמח לענות.

ענת

קרא עוד